Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için uyarı!

Meteoroloji ve AKOM, İstanbul için peş peşe uyarılarda bulundu. Bugün akşam saatlerinde başlayacak ve yarın saat 17.00'ye kadar sürecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar için vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Kuvvetli sağanak, birçok kenti etkileyecek şekilde alarm durumuna geçildi. Peki, yaz sona mı erdi? Havalar tekrar ısınacak mı? İşte Türkiye genelinde beklenen hava durumu detayları...

akom habermeydan

Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için uyarı…

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Ordu çevreleri ve İstanbul’un Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalması, batı kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. İstanbul’da İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, akşam saatlerinde başlayacak sağanak yağış için uyarıda bulundu. Yağışların Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar devam etmesi bekleniyor. Özellikle Çatalca ve Silivri’nin kuzey bölgelerinde kısa süreli kuvvetli sağanak yağmur görülecek.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının, 21 Eylül’e kadar mevsim normallerinin 1-3 derece altında, 22-30 Eylül arasında ise 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumu ve en yüksek sıcaklıklar ise şöyle:

Exit mobile version