Meteoroloji uyardı! O ilde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu paylaştı. Raporda bir il için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji uyardi3 habermeydan

Meteoroloji uyardı! O ilde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege kıyıları, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Antalya, Isparta, Adana, Osmaniye, Ordu, Artvin çevreleri, Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batı kıyıları ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANTALYA İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Antalya için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Yapılan açıklamada “Antalya’nın doğusunda (Muratpaşa, Kepez, Aksu, Serik ve Manavgat ilçeleri), 06.11.2023 Pazartesi günü sabah saatlerine kadar yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır” ifadeleri yer aldı. Kuvvetli yağışın tahmin edilen başlangıç saati 05.11.2023 18.10, bitiş saati ise 06.11.2023 06.00 olarak tahmin edildiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI

Batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Exit mobile version