Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji 11 Kasım hava durumu raporunu yayımladı. Raporuna göre, 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Kuvvetli yagis ve firtina geliyor habermeydan

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: yurdun batı kesimleri çok bulutlu, Marmara, Ege kıyıları, Manisa, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri, İzmir’in kuzeyi, Zonguldak, Düzce ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Bilecik, Bursa, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova için sarı kodlu uyarı yapılırken Aydın, Çanakkale, Manisa, Balıkesir ve İzmir için de sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Marmara bölgesi sağanak yağışlı

Marmara’da bölge geneli sağanak yağmurlu. Aynı zamanda lodosun hızı çok sert olduğundan deniz ulaşımında aksamlar meydana gelebilir. Çanakkale ve Balıkesir 22, Kocaeli 26 derece.

Ege bölgesi

Ege’de rüzgar sert, sağanak yağmur erken saatlerden itibaren Manisa-Aydın kesiminde görülecek. Manisa ve Afyon 21, Denizli 26, Bodrum 20 derece.

İç Anadolu

İç Anadolu’da kurak dönem sürüyor, cumartesi günü hava çoğunlukla açık, yağış pazar günü az noktada ve zayıf. Eskişehir ve Konya 21, Kayseri 23 derece. Gece Kayseri ve Sivas 5 dereceye geriliyor.

Akdeniz bölgesi

Akdeniz’de sahillerde sıcak hava devam ediyor, günün çoğu saati güneşli. Adana ve Mersin 28, Kahramanmaraş 25 derece. Güneydoğu’da da hava açık, sıcaklıklar azaldı, Gaziantep ve Diyarbakır 22 derece.

Karadeniz bölgesi

Karadeniz’in batısında bulutluluk fazla, pazar günü bu kısımda yağmur var. Bolu 21, Trabzon 23, Samsun 26 derece.

Doğu Anadolu

Doğu Anadolu az bulutlu ve serin, Erzurum 13, Malatya 20 derece.

 

 

Exit mobile version