Meteoroloji saat verip uyardı!

Meteoroloji, yeni hava durumu haritasını yayınladı ve 13 kent için sarı alarm verdi. İstanbul da dahil olmak üzere birçok kentte etkili olan sağanak yağışların kaç gün daha süreceği merak konusu. İşte tüm ülke genelinde beklenen hava durumu detayları...

yagmur habermeydan

Meteoroloji saat verip uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Konya, Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Artvin çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu ilçeleri ve Hatay çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Hatay, Afyonkarahisar, Sakarya çevreleri, Muğla, Ordu, Giresun, Rize ve Trabzon’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı:
Marmara bölgesinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar:
Genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, “Afyonkarahisar, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Isparta, Kastamonu, Konya, Muğla, Zonguldak, Karabük, Düzce” için sarı alarm verdi. İstanbul’un kuzey kıyısında bugün sabah yerel hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülebilir, ancak bu öğleden sonra sona erecek. İstanbul’da sıcaklık 29 derece olacak ve hafta sonuna kadar yağış beklenmiyor.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şöyle:

Exit mobile version