Meteoroloji saat vererek uyardı: İstanbul dahil 11 şehirde alarm

Meteoroloji haritayı güncelledi ve bir son dakika uyarısı yayımladı. Bugün İstanbul dahil 11 kent için sarı alarm verildi. Birçok kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale'de dolu yağışının da görülebileceği konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı. Öte yandan İstanbul Valiliği ve AKOM'dan da peş peşe uyarılar geldi. İşte İstanbul dahil tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

meteoroloji marmara uyari habermeydan

Meteoroloji saat vererek uyardı.

Son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinden sonra Marmara’nın güneyi, Ege’nin kuzeyi ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışların görülebileceğini belirtti.

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde 2-5 derece azalması, doğu kesimlerinde ise 3-5 derece artması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden, Marmara ve bu akşam saatlerinde İç Anadolu’nun kuzeyinde kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yarın İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

11 Kent İçin Sarı Alarm

Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Yalova

Yarın 6 Kentte Sarı Alarm

Bilecik, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova

İstanbul Valiliği ve AKOM Uyardı

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Meteoroloji’ye göre İstanbul’da bugün öğle saatlerinden itibaren Anadolu Yakası’nın doğusunda (Pendik, Tuzla, Şile, Sancaktepe, Sultanbeyli, Çekmeköy) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” dedi.

AKOM: 04 Temmuz – 05 Temmuz 2024 Gök Gürültülü Yağış Uyarısı

Hâlihazırda Beykoz ve Şile ilçelerinde görülen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın gün boyu Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere aralıklı olarak etkili olacağı, akşam saatlerinden itibaren tekrar kuvvetleneceği tahmin ediliyor. Cuma (yarın) öğle saatlerine kadar görülecek yağışların Anadolu Yakası’nın doğu ilçeleri ile Avrupa Yakası’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olabileceği öngörülüyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Meteoroloji, Bursa için bugün saat 23.59’a kadar sürmesi beklenen uyarısında, “Yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version