Meteoroloji kuvvetli yağışlar için uyarı verdi

6 Temmuz'da Meteoroloji tarafından yayımlanan hava durumu raporuna göre, pek çok ilde sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

meteoroloji marmara uyari habermeydan

Meteoroloji kuvvetli yağışlar için uyarı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye çevreleri, İstanbul’un kuzey kıyıları, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Güneydoğu Anadolu’da ise toz taşınımı bekleniyor.

Hava Sıcaklığı: Ege ve Batı Akdeniz’de 2 ila 4 derece artış olması, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise 3 ila 5 derece düşüş yaşanması bekleniyor. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgar Durumu: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar beklendiğinden, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul’un kuzey kıyılarında öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Güney kesimlerinde ise kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) etkili olacak.

Diğer Bölgelerdeki Tahminler:

Bu bilgiler doğrultusunda, vatandaşların hava durumu uyarılarını dikkate alarak gerekli tedbirleri almaları önemlidir.

Exit mobile version