Meteoroloji, İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu

Meteoroloji tarafından yayımlanan 3 Temmuz hava durumu raporuna göre; İstanbul, Kırklareli, Edirne, Ankara, Eskişehir, Artvin, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Muş, Bitlis, Van ve Kars illerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

saganak habermeydan

Meteoroloji, İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 3 Temmuz hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde hava durumu şu şekildedir:

  • Marmara Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu geçişler bekleniyor. Trakya, Bilecik ve İstanbul’un batı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.
  • Ege Bölgesi’nde az bulutlu ve açık başlayacak, öğleden sonra iç kesimlerde parçalı ve çok bulutlu hale gelecek. Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.
  • Akdeniz Bölgesi’nde genel olarak az bulutlu ve açık havanın hakim olması bekleniyor. Isparta, Burdur çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.
  • İç Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinde yer yer çok bulutlu olacak ve yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.
  • Batı Karadeniz Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Doğu Karadeniz Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak, iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.
  • Doğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzeydoğu kesimleri ile Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Ancak İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor.

Vatandaşların özellikle kuvvetli rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Exit mobile version