Meteoroloji haritayı güncelledi! Bazı iller hariç yağış yerini güneşli havaya bırakacak

Meteoroloji, mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak artacağının tahmin edildiğini açıkladı.

yagis yerini gunesli havaya birakacak habermeydan

Meteoroloji haritayı güncelledi! Bazı iller hariç yağış yerini güneşli havaya bırakacak.

Meteoroloji haritayı güncelledi, uyarılar peş peşe geldi. Bugün itibarıyla havalar ısınıyor ancak yeniden yurt geneli için sağanak alarmı verildi. Ankara başta olmak üzere birçok kent için 3 gün boyunca devam edecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış için vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile güney kesimleri, Batı Karadeniz’in doğusu ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in kıyı illeri, Ardahan, Kars ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat’da beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde ise normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Exit mobile version