Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepkiler

TELE1'de programında Öcalan ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan gazeteci Merdan Yanardağ'a destek paylaşımları geliyor.

Merdan Yanardagin gozaltina alinmasina tepkiler habermeydan

Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepkiler.

Gazeteci Merdan Yanardağ, TELE1’de yaptığı bir konuşmada, “Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir düzen olur mu? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki bir kişidir” demişti. Merdan Yanardağ, “suçu ve suçluyu övme” ile “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla öğle saatlerinde gözaltına alındı.

Gazeteci Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasının ardından tepkiler yağıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve SOL Parti ve Türkiye Gazeteciler Derneği (TGC), PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında açıklama yaptı.

SOL Parti’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınması kabul edilemez. Rejimin muhalefet ve muhalif medyayı dizayn etmeye yöneldiğini de ortaya koyan bu operasyona karşı @merdanyanardag ve TELE 1’le dayanışma içindeyiz.”

HDP’nin resmi sosyal medya hesabından yayımlanan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de yargı ve RTÜK’ün iktidarın politikalarına göre hareket ettiğini bir kez daha gösterdi. AKP iktidarı özgürlüklerin kullanılmasını engellemek için medya üzerinde ceza politikasını sürdürmektedir.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, “Meslektaşımız Merdan Yanardağ’ın bir linç kampanyası sonucu gözaltına alınmasını kınıyoruz! Bu ne demokrasiyle ne yargı bağımsızlığıyla bağdaşır. İfade özgürlüğü önündeki engelleri hep beraber kaldıracağız” ifadelerine yer verildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına “Gazeteci Merdan Yanardağ, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştır… Anayasaya göre herkesin düşünce ve kanaatlerini sözle açıklama ve yayma hakkına sahip olduğu unutulmamalı, Merdan Yanardağ, bir an önce serbest bırakılmalıdır” diye tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel yaptığı paylaşımda, ”Siyasetteki varlığını inandığı değerleri satmaya borçlu bir düşkünün montajladığı bir videoyla linç edilen Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Merdan Yanardağ’ın teröre karşı duruşunun ve yurtseverliğinin tanığıyız yanındayız” dedi.

Exit mobile version