Meral Akşener’den Kızılay tepkisi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türk Kızılay'ının parayla çadır satmasına sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

meral aksener kizilaya tepki habermeydan

‘Asrın felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremlerinden sonra “Kızılay Ahbap’a çatır sattı” iddiası gündem oldu. Tartışma konusu olan iddiaya ilişkin Ahbap Derneği ve kurucusu Haluk Levent ile Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan peş peşe sosyal medya hesaplarından açıklamalar geldi. Taraflar iddiaları doğrularken tepkiler de gecikmedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuyla ilgili tepkisini dile getirdi. Kızılay’ın içinin boşaltıldığını söyleyen Akşener, şu ifadeleri kullandı: “İyiliğin gücüyle insanın ve toplumun onurunu korumak, dirençliliğini artırmak ve ızdırabını dindirmek için çalışmak’ anlayışıyla kurulan Türk Kızılay’ını, paranın gücüyle insanını yalnız bırakan, bin bir dümen kurup içini boşaltan bir anlayışa mahkum ettiniz. Yazıklar olsun!”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise sosyal medya hesabından, “Kimin malını kime sattınız? İnsanlar sokakta çaresizce çadır beklerken, Kızılay çadır satışı yapamaz. O çadırlar ücretsiz olarak bölge halkına ulaştırılmalıydı. Bunun adı iş bilmezliktir, akıl tutulmasıdır. Ülkemiz ve asil milletimiz bunu hak etmiyor” dedi.

Exit mobile version