Meral Akşener’den Kılıçdaroğlu’nun ‘Sırtımdan hançerlendim’ sözlerine yanıt

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin 38’inci Kurultayı’nda "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine cevap verdi.

Meral Aksener habermeydan

Meral Akşener’den Kılıçdaroğlu’nun ‘Sırtımdan hançerlendim’ sözlerine yanıt.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nun sözlerine de yanıt verdi.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle: 

”İki gün sonra 10 Kasım. Bu sene Atatürk’ümüzü ebediyete yollayışımızın 85’inci yılı. Mustafa Kemal bir mücadeledir. Hayalleri gerçek kılma inancıdır. Mustafa Kemal bir gururdur. Saatler 9.05’i gösterdiği anda aynı büyük hüzünle duracağız. Siyasi hayatını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e düşmanlık besleyerek sürdürenlerin acizliklerine şahit olacağız. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzden razıyız. Allah’ta mavi gözlü bozkurtumuzdan razı olsun.”

EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

”Enflasyonla olan acı mücadelesi, ne yazık ki, her geçen gün, daha da zorlaşarak devam ediyor. İktidar ise, icraatlarıyla daha doğrusu icraatsızlığıyla ekonomimizdeki krizi, adım adım derinleştirmeye, devam ediyor. Biliyorsunuz, yeni ekonomi yönetiminin, açıklamış olduğu, bir kalkınma programı hâlâ yok. Geçtiğimiz aylarda açıklanan, bir Orta Vadeli Plan var. Hatırlarsınız, daha önce, yine bu kürsüden onun da, aslında bir plan değil bir temenniler dizisi olduğunu söylemiştim.

Nitekim zaman, yine bizi haklı çıkardı. İktidarın enflasyon temennisi, geçtiğimiz hafta, yeniden güncellendi. Merkez Bankası yüzde 58 olan, 2023 sonu enflasyon tahminini, yüzde 65’e çıkardı. Bakalım, yıl sonuna kadar, daha kaç kere, güncelleme gelecek?

Bakalım, gelen güncellemeler milletimizin, sokakta hissettiği, gerçek enflasyona, sonunda yetişilebilecek mi? Değerli dava arkadaşlarım memlekette herkes, bir şekilde masraflarını kısıyor ama devleti yönetenler, inatla masraflarını kısmıyor.

Milletimiz artık, enflasyona karşı, kemer sıkmaktan, nefes alamayacak hâle geldi ama, saraydaki zevkü sefa ortamı, tüm hızıyla sürüyor.”

HANÇERİ KALBİNE VURURUM

”Bazen şaşırıyorum yıllar evvel de önemli bir kişi aranızda bazılarına da denmiş olabilir bana da denmişti, yahu ben bir kadınım bana neden bu söyleniyor diye, ceketimin astarı yok her tarafım hançer bıçak denmişti. Ben de ne yapabilirim diye kendi kendime düşünmüştüm. Rahmetli abime gittim, dedi ki yaşlı adamların sözlerine başka acındırmaya çalışırlar kendilerini. Rahmetli abicim böyle demişti ben de karışmamıştım. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu da hançerden bahsetti fakat hançer işi ortada kaldı. Bensem o, ben bugüne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım, ya şurasına ya kalbine vururum! Arkadan işim yoktur.

Benim sırtımda da hançer vardır demiyorum. Gereğini yapmıyorsan ha bire hançerlenirsin, kendine bir şey istiyorsan ha bire hançerlenirsin, ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin. O hançerlerin sahiplerini sonra karşında bulursun. Ben kimseyi hançerlemedim hançerlemem. Ben olmadığıma göre hançer kimin? Elini kaldıranın elini kırarım. Benim sırtımda hançer mançer yok. Bu hançer edebiyatı çok ilginçti. Kimse üzerine almadı, benim üzerime kaldı, görüşeceğiz.”

“İSRAİL-FİLİSTİN ARASINDAKİ ÇATIŞMANIN ÇÖZÜMÜ”

Bu zulmü yaşatanlar ve bu zulümden siyaset üretenler resmen saadet zinciri oluşturdular. BM Genel Sekreteri bile, katil Netanyahu’nun Gazze’deki mezalimin karşısında sadece ‘dehşete düştük’ demekle yetiniyor.

Dünyanın göstermiş olduğu bu vurdumduymazlık tarih kitaplarında utanç vesikası olarak yer alacak. Bu vahşetin daha nesini tartışacağız. Böyle bir vicdansız böyle bir umursamazlık olabilir mi? İsrail-Filistin arasında 80 yıldır süre gelen bu çatışmanın çözümü, Netanyahu’nun bu zihniyetinden kurtarmaktır.

‘İTTİFAK’A KAPIYI KAPATTI!

”Bizim için değişen hiçbir şey yok. Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz bile ben olmam.”

 

Exit mobile version