Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı İnce’den önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "İkinci tura ben kalacağım, seçmen yaşını 15'e düşürürsek ben birinci turda alırım" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaskani adayi Inceden onemli aciklamalar habermeydan

Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı İnce’den önemli açıklamalar.

Katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ‘ikinci turda Kılıçdaroğlu lehine çekilme’ durumuyla ilgili olarak, “Onu geç. O geçmişte kaldı” dedi. Seçimi ilk turda kimsenin kazanamayacağını vurgulayan İnce, “İkinci tura ben kalacağım, seçmen yaşını 15’e düşürürsek ben birinci turda alırım” değerlendirmesinde bulundu. Konuşmasına devam eden İnce, ”Erdoğan’a muhalefet edersen teröristsin, 6’lı Masa’ya muhalefet edersen hainsin. Ben adaylıktan çekilsem bile o oylar çantada keklik değil ki. Burada çekilmemizi gerekecek bir durum yok, teknik olarak da bu mümkün değil. Kuralar seçildi, yerler belli. Bitti orası. Geç onu, geçmişte kaldı” ifadelerini kullandı.

‘Seccade’ görüntülerine ilişkin olarak değerlendirme yapan Cumhurbakanı adayı İnce, “Seccade olayında Kemal Kılıçdaroğlu’na kumpas kurulduğunu düşünüyorum” dedi. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti’ye, Saadet Partisi’ne DEVA Partisi’ne, Gelecek Partisi’ne, HDP’ye bakanlık vereceğini de iddia etti.

”Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan diyoruz”

”Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan diyoruz. Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı için ilan ettik. ‘Başka olmak isteyen var mı?’ dedik. Sandık koyduk, kimse çıkmadı. Üyeler oy kullanmadılar, aday oldum. Kılıçdaroğlu bunu yapsaydı belki sayın İmamoğlu, sayın Mansur Yavaş aday olacaktı. Kılıçdaroğlu partinin eski evlatlarına çağrı yapsaydı. Masanın kurulumu yanlış. 17 parti, 11 büyükşehir belediyesi, Hazine parası, bütün bunlarla beceriksiz, başarısız olacaksın, sonra diyeceksin ki, ‘Muharrem İnce sokağa çıkamazsın, sana baskı kurdururum’ diyeceksin. Bunu rahmetli Ecevit’e yaptılar ‘bir bölen’ dediler. Ecevit iki kere başbakan oldu, ona ‘bölücü’ diyenler hiçbir şey olamadı.”

”Bu ülkede oyunu üç kişi arttırır Erdoğan, Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce”

Siyasette ya menfaat ya ilke ittifakı olur. Burada ilke ittifakı yok. ‘Beni Cumhurbaşkanı yapın sizi Cumhurbaşkanı yardımcısı yapayım’. Bu ülke ne Erdoğan gibi tek adam yönetilir ne de 7 cumhurbaşkanı yardımcısıyla yönetilir. Bizi birkaç ay öncesine kadar yok sayıyorlardı. Şimdi oylar astronomik artıyor. Partinin oyunu 11 gösteren var, benim oyumu 14, 16, 17 gösteren var. Benim de elimde verilerim var. Belki de inanmakta güçlük çekebilirler ama internete girdiklerinde her çeşit veriyi görüyorlar. Ne oldu da bizim oylarımız arttı? 2018 4 Mayıs’ta aday olduğum gün anket yaptırık. CHP’nin oyu 18, Muharrem İnce’nin 20’ydi. Muharrem İnce oyunu 11 puan arttırdı daha sonra. Ben kampanya adamıyım. Bu ülkede oyunu üç kişi arttırır Erdoğan, Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce.

Exit mobile version