MEB açıkladı: LGS puanları yeniden hesaplanacak

Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) mahkeme kararıyla iptal edilen fen bilimleri sorusunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir açıklama yaparak puanların yeniden hesaplanacağını duyurdu.

meb habermeydan

LGS puanları yeniden hesaplanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda iptal edilen bir fen bilimleri sorusunun ardından, puanların yeniden hesaplanacağını ve mağduriyet yaşanmaması için gerekli düzenlemelerin yapılacağını duyurdu. Bakanlık, iptal edilen sorunun ardından yapılan yeniden değerlendirmenin diğer sorular üzerinden yapıldığını ve yerleştirme sonuçlarının bu çerçevede güncelleneceğini açıkladı.

MEB’in yazılı açıklamasında, 2-7 Haziran tarihleri arasında sınav sorularına yapılan itirazların incelendiği ve akademisyen, öğretmen ile ölçme değerlendirme uzmanlarının raporları doğrultusunda gerekli cevapların verildiği belirtildi. Açıklamada, fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. sorusu, Türkçe dersi A kitapçığı 1. soru, matematik dersi A kitapçığı 20. soru için iptal istemiyle dava açıldığı ifade edildi. Mahkeme kararları doğrultusunda, fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. soru için iptal kararı verildiği ve bu sorunun değerlendirme dışı bırakılarak diğer sorular üzerinden puan hesaplamasının yapıldığı kaydedildi.

Bakanlık, iptal edilen sorunun etkilediği öğrencilerin haklarının korunduğunu ve üst tercihlerine yerleşmeye hak kazananlara yeni kayıt hakkı tanındığını belirtti. Kayıt hakkını kullanmak istemeyen öğrenciler mevcut okullarında kalabileceklerdir. Yeni kayıt hakkı kazanan öğrencilerin başvuruları 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak ve kayıtlar 21 Eylül 2024 itibarıyla otomatik olarak yapılacaktır. İlgili süreçlerle ilgili detaylı bilgilendirme SMS ve e-Okul üzerinden yapılacak.

Exit mobile version