Maseratili polis memuru ölü bulundu!

Maseratili polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül'ün cansız bedeni otomobilin içerisinde başından silahla vurulmuş olarak bulundu.

maseratili polis memuru olu bulundu habermeydan

Maseratili polis memuru ölü bulundu!

Maseratili polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül’ün cansız bedeni otomobilin içerisinde başından silahla vurulmuş olarak bulundu.

Muğla’nın Ortaca ilçesinin Gökbel Mahallesi’ndeki ormanda park halindeki araçta direksiyona yatar vaziyette bir kişi olduğunu gören çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, kafasından silahla vurularak hayatını kaybeden kişinin 3 çocuk babası polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül olduğunu tespit etti.

Üçgül’ün cenazesi, Cumhuriyet Savcısı tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsiye gönderilecek.

Ailenin avukatı ise Halk Tv’ye yaptığı açıklamada, “Cinayet değil, intihar. İlk bulgular intihar olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

İntihar iddiasıyla ilgili konuşan gazeteci Fatil Altaylı, “Bana göre şüpheli bir intihar. Çok önemli bir ağın parçası gibi görünüyordu” dedi. Haberi Twitter’dan paylaşan gazeteci Murat Ağırel ise, “Masseratili Polis olarak kamuoyuna yansıyan, karıştığı bir kavgada avukatın bacağını kıran polis memuru HTÜ kafasından vurulmuş halde bulundu. Bir intihar mı, yoksa cinayet mi soruşturma başlatılmış” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Manisa Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, olay 22 Nisan 2023 günü saat 17.30 sıralarında İzmir- İstanbul otobanında meydana geldi. Avukat Fatih Uzun, Manisa’dan İstanbul’a dönerken trafikte yaşanan tartışma sırasında polis Hüseyin Tayfun Üçgül tarafından darp edilmiş ve bacağı iki yerden kırılmıştı. Olayla ilgili kamu davası açılmasına yeterli şüphe olduğu, Hüseyin Tayfun Üçgül’ün ‘alenen hakaret’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından yargılanması gerektiği iddianamede belirtildi. Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis olan Üçgül hakkında 6 yıl 10 ay hapis istendi.

Darp olayının ardından polis Hüseyin Tayfun Üçgül’ün kullandığı 8,5 milyon TL değerindeki Maserati marka otomobil gündem olmuş, üçgül’ün açığa alındığı belirtilmişti.

Üçgül’ün Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru olduğu, aracın da eşinin üzerine kayıtlı bulunduğu ortaya çıkmıştı. Üçgül’ün kolluk görevlisi olmasına rağmen 8,5 milyon değerinde aracının bulunduğu, ayrıca lüks bir villada ikamet ettiği, 2017’den beri de Narkotik ve Kaçakçılık şubelerinde çalıştığı belirtiliyordu.

Üçgül hakkında İçişleri Bakanlığı’nca müfettiş görevlendirilerek, idari soruşturma başlatılmış ve görev yeri değiştirilmişti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi’nde pasif bir birime alınan Üçgül, başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

Üçgül’ün eşi Özlem Üçgül ise zayıflama çayı satarak bu serveti elde ettiğini öne sürmüştü. Özlem Üçgül, yayınladığı videoyla yaptığı açıklamada, “Lütfen asılsız haberlere itibar etmeyin mahkeme kararıyla hepsini size sunacağız… Eşimi bilenler bilir. Kimin canını yaktı bakalım da bu kuyruk acısı. Kimin otunu copunu yakaladı, cezaevine soktu, bunlardan biridir demek ki” demişti.

Exit mobile version