Marmara Bölgesi için Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam saatlerinden sonra Marmara Bölgesi'nde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların beklenmekte olduğunu duyurarak olası olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

meteoroloji marmara uyari habermeydan

Marmara Bölgesi için Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı geldi.

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden sonra Marmara’da beklenen sağanak yağışlar, özellikle bölgenin doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa) gece ve yarın sabah saatlerinde lokal olarak kuvvetli (20-40 kg/m2) olabilir. Bu durum, ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceğinden, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, Doğu Karadeniz Bölgesi için yapılan uyarıda ise, yarın öğle saatlerinden sonra Giresun’un doğusu ile Trabzon, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olabileceği belirtildi. Bu durumda da ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde de yer yer kuvvetli yağışların beklendiği bildirilirken, iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis görülebileceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, “Yapılan son değerlendirmemelere göre; yarın (perşembe) sabah ilk saatlerden itibaren Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü yağışların, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kuzeyinde yerel kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Exit mobile version