Mansur Yavaş’dan Ankara mitinginde önemli açıklamalar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Millet İttifakı’nın Ankara Mitingi’nde vatandaşlara seslendi.

Mansur Yavas2 habermeydan

Mansur Yavaş’dan Ankara mitinginde önemli açıklamalar.

Millet İttifakı 14 Mayıs seçimleri kapsamında planlı son mitingini Ankara’da gerçekleştirdi. Mitinge Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

İlk olarak kürsüye çıkarak konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi:

”Sevgili Ankaralılar 2019 yılında, bugün yaşadıklarımızın hemen hepsini yaşadık. Anketlerde geri kaldıklarını görünce her türlü tezgâhı, iftirayı attılar, hatırlıyorsunuz. Yardımları kesecekler, işçileri atacaklar, PKK’lılara sayaç okuyacak diye iftira attılar öyle mi? Ankara halkı buna inanmadı; kulak vermedi Ankara halkı bunlara. Ve dolayısıyla Ankara’da artık fitne siyaseti, ayrıştırıcı siyaset ortadan kalktı. İnsanlar, 25 yıl aynı yönetimi görünce, onların ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı siyaseti nedeni ile bir başkasına kulak vermedi. Denemedi bir başka yönetimi, ama 25 yıl sonra bir deneme yaptı ve Ankara halkı belediyeciliğin ne olduğunu gördü. Artık ihaleler açık, ihaleler şeffaf yapılıyor. İsraf yapılmıyor. Çöp projelere Ankara halkının alın teri ile kazanıp bize ödediği paralar çöp projelere yatırılmıyor artık. Nereye ihtiyaç varsa oraya gidiyor.

Artık yeter bu ülkede nefret siyaseti ortadan kalkacak. Aynısını söylüyorlar, 2019 seçimlerinde ‘bunlar seçimleri kazanırsa devletin bekası tehlikeye girer’ dediler. Öyle bir şey olmadı. Kazandık. Açılım döneminde PKK’nın dayatmasıyla ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazılarını kaldırdılar, Andımız’ı kaldırdılar, tabelalardaki T.C. yazısını kaldırdılar. Ve biz seçimi kazanır kazanmaz geldik T.C. tabelalarını layık olduğu yere astık. Arkasından İstanbul seçimini iptal ettiler. Ama baktılar ki Millet İttifakı’nın hiçbir belediyesinde ayrımcılık, başka yollara başvurdular. Ekrem Bey’e oy vermeyin dediler ama İstanbul halkı dik durdu. 33 askerimizin şehit edilmesi emrini veren Osman Öcalan’ı televizyonlara çıkardılar. Ekrem Bey’e oy vermeyin diye. O da yetmedi bebek katilinin mektubunu televizyonda okuttular. İktidarda kalmak için ‘gerekirse papaz cübbesi giyerim’ diyen bunlar değil miydi?”

“MİLLETİN İRADESİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜÇ YOKTUR”

”Altı lider iki yıldır çalıştılar, bir araya geldiler. 2400 maddelik mutabakat metnini hazırladılar. Yapılacak her şey orada belli. Onun haricinde ne iftira atarlarsa atsınlar, iftiradan öteye gitmeyecek. ‘Seçimi kazanırlarsa darbe yapılıyor’ diyecek kadar ileri gidiyorlar. Şimdi de tehdit etmeye başladılar ama korkmuyoruz, irademize sonuna kadar sahip çıkacağız. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Ekrem Başkanımızın sık sık dediği gibi, önce birinci turda bitiriyoruz. Söz mü Ankara? Ben biteceğinden eminim, inşallah. Her şey çok güzel olacak”

Exit mobile version