Malazgirt’te depremzede çocuklar etkinliklerle eğlendi

Muş’un Malazgirt ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileleriyle ilçeye yerleşen çocuklara yönelik çeşitli moral etkinlikleri düzenlendi.

Malazgirt depremzede cocuklar icin etkinlik Habermeydan

Malazgirt’te depremzede çocuklar etkinliklerle eğlendi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileleriyle ilçeye yerleşen çocuklara yönelik çeşitli moral etkinlikleri düzenlendi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) tarafından Malazgirt Müzesinde düzenlenen etkinlikte çocuklara film izlettirildi, palyaço gösterisi yapıldı, Arkeoloji Müzesi gezdirildi. Yüzleri boyanan, film izlettirilen çocuklar oynadıkları oyunlarla eğlenceli anlar yaşadı. Malazgirt Belediyesi tarafından düzenlenen yemek programının ardından çocuklara oyuncaklar dağıtıldı.

SYDV Müdürü Yakup Bozkurt, depremin yaralarını kısa sürede hep birlikte saracaklarını söyledi. Bozkurt, “Çocuklarımızın moral ve motivasyon açısından bir nebze de olsa yüzlerini güldürmek için düzenlediğimiz bu etkinlik güzel görüntülere sahne oldu” dedi.

Adıyaman Kahta’dan depremzede olarak yakınlarının yanına gelen Alev Yıldırım ise ilçe halkının kendilerini çok iyi ağırladığını dile getirdi. Çok kötü bir deprem yaşadıklarını anlatan Yıldırım, “Buraya akrabalarımızın yanına geldik. Ben, eşim ve çocuğum buraya geldik. Bu şekilde toparlanmaya çalışıyoruz. Çok kötü bir deprem yaşadık, baya bir sarsıldık. Şimdi buralara geldik, gönül isterdi ki orayı bırakmamak ama çocuğumuz için gelmek zorunda kaldık. Biraz kafasını dağıtsın, dinlensin diye. Malazgirt Kaymakamlığına çok teşekkür ederim, sağ olsunlar bizim için çok keyifli ve güzel bir etkinlik düzenlediler. Çocuğum için çok güzel oldu. Sinema izlettiler, palyaçolar vardı, hediyeler dağıtıldı. Bir nebzede olsa çocuğumu böyle mutlu görmek beni az da olsa motive etti” şeklinde konuştu.

Malatya’dan gelen depremzede Emine Yaşar ise depremden sağ kurtuldukları için Allah’a şükrettiklerini bildirerek, “Burada kaymakamlık ve diğer kamu kurumlarımız bize çok yardımcı oldu. Bugün çocuklarımız için düzenlenen etkinlikte çocuklarımız çok mutlu oldu. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Exit mobile version