Malatya’daki deprem sonrasında yıkılan binalar oldu

Malatya'da 5.6 şiddetindeki depremden sonra bölgede bazı hasarlı binalar yıkıldı. Depremde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 110 kişinin yaralandığı, 32 kişinin enkazdan sağ olarak kurtarıldığı açıklandı.

malatyada deprem habermeydan

Malatya’daki deprem sonrasında yıkılan binalar oldu. AFAD verilerine göre, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremin derinliğinin 6.9 km olduğu açıklandı. Depremde hasarlı bazı binaların yıkıldığı açıklandı.

AFAD’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır. Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi; riskli binaların etrafında bulunulmaması önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

AFAD Başkanı Sezer ise, Malatya Yeşilyurt merkezli depremde şu ana kadar 25 binanın yıkıldığını ve 5 binada arama-kurtarma çalışmalarının yoğunlaştırıldığını söyledi. Sezer, ”Bölgede 400’e yakın arama-kurtarma personelimiz mevcuttu. Onlar bütün enkaz alanlarına yönlendirildi ve ilk andan itibaren çalışmalar başladı. Çevre illerden de 250 arama-kurtarma personelini helikopterlerle olay bölgesine sevk etmiş durumdayız. Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda”dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 103 vatandaşımız yaralandı. Sağlık kurumlarımızda tedavi altına alınmış durumdalar. Yaralılardan 6’sı ameliyatta, 3’ü yoğun bakımda. Her birine acil şifa, Malatya halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

 

Exit mobile version