Lice’de çocuğa işkence: Gözaltındaki 5 polisten 3’ü tutuklandı

Lice'de Newroz kutlamasında 14 yaşındaki çocuğa işkence yaptıkları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan ve gözaltına alınan biri komiser 5 polisten 3'ü tutuklandı. 2 polis ise serbest bırakıldı.

Licede cocuga iskence Gozaltindaki 5 polisten 3u tutuklandi Habermeydan

Lice’de çocuğa işkence: Gözaltındaki 5 polisten 3’ü tutuklandı.

Diyarbakır Lice’de 21 Mart’taki Newroz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki çocuğun darbedilmesine ilişkin, işkence yapmakla suçlanan ve gözaltına alınan biri komiser olmak üzere 5 polisle ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Lice Jandarma Komutanlığı’na darp edildiği gerekçesi ile 14 yaşındaki Y.D. teşhis için çağrıldı. Avukatı olmadan savcı huzurunda kendisine işkence yapan polisleri teşhis etti. Daha sonra ise 5 polis gözaltına alındı. Lice Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 21 Mart’ta 14 yaşındaki Y.D’yi darp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 1 komiser ile 4 polis memuru adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır Valiliği’nin görevden uzaklaştırıldığını açıkladığı polisler, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten yaralama” suçlaması ve tutuklama talebiyle Lice sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı.

Şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe “nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “nitelikli kasten yaralama” suçundan tutuklandı, 2’si serbest bırakıldı.

Tutuklama haberi Diyarbakır Barosu’nun Twitter hesabından duyuruldu: “Lice’de 14 yaşındaki Y.D’ye yönelik işkence ve kötü muamele olayı ile ilgili bugün gözaltına alınan 5 polis memuru “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten yaralama” suçlarından tutuklamaya sevk edilmiştir. Lice sulh Ceza Hakimliği 3 polisin “ kasten yaralama” suçundan tutuklanmasına, 2 polisin ise serbest bırakılmasına karar vermiştir. Hukuki süreci takip etmeye devam edeceğiz.”

Exit mobile version