LGS sonuçları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları MEB tarafından ‘son dakika’ olarak açıklandı.

LGS sonuclari aciklandi1 habermeydan

LGS sonuçları açıklandı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesinde erişime açıldı. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplandı.

LGS kapsamında liselere yerleştirmeler; yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme olmak üzere üç şekilde yapılacak. Yerel yerleştirmede öğrenciler ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterleri dikkate alınarak kayıt alanlarında bulunan farklı türdeki okullardan en fazla 5 tercih yapacak.

LGS SONUÇLARI NEDEN SORGULANIR?

MEB LGS sınav sonuçlarını açıkladı. MEB’in son dakika açıklamasıyla duyurduğu sonuçlara https://sonuc.meb.gov.tr sitesinden erişilebiliyor. Adaylar MEB’in yukarıdaki linki üzerinden TC Kimlik No, doğum tarihi bilgisi ve ekranda görülecek güvenlik kodunu girerek LGS sınav sonuçlarını öğrenebilir.

MEB’in sonuçları açıklamasıyla birlikte erişime açılan sorgulama ekranına giriş yapan adaylar, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil testlerinden yaptıkları doğru ve yanlış sayılarını görebilecek.

Adaylar, MEB sitesi üzerinden açılan sonuç ekranında, yaptıkları doğru ve yanlış sayıları üzerinden belirli katsayılar ile hesaplanacak, puanlarına ulaşabilecek. LGS sınavına giren adaylar 100 – 500 puan arasında değerlendirilen sonuçlar üzerinden lise tercihlerini yapacak.

TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

Öte yandan, LGS kapsamında yapılacak lise tercih süreci de bugün başlatıldı. Lise tercihleri, 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00’ye kadar devam edecek. LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak.

LGS TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

MEB, öğrencilere liselere yerleştirme sürecinde destek olmak amacıyla rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla verilecek “tercih danışmanlığı” hizmetinin de hazırlıklarını tamamladı.

Bu kapsamda, tüm illerde görev yapan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar, tercih sürecinde öğrencilerin bir üst eğitim programına yerleşmesi amacıyla tercih danışmanlığı hizmeti sunacak. Tercih danışmanlığı birimleri, eğitim kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde kurulacak.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla LGS tercih dönemi için Türkiye genelinde yaklaşık 19 bin tercih danışmanlığı birimi kuruldu. Bu birimlerden 1 milyon öğrencinin ve velinin yararlanması bekleniyor.

Ayrıca tercih danışmanlığı sürecinde görevli rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar, öğrenciler ve veliler, bakanlığın internet sitesinden güvenilir ve güncel bilgilere ulaşabilecek.

Exit mobile version