Kuşadası’ndaki orman yangını büyüdü! Ekiplerin müdahalesi sürüyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde orman yangını çıktı. İzmir Selçuk'ta çıkan yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesine de sıçradı ve Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı.

Kusadasindaki orman yangini buyudu habermeydan

Kuşadası’ndaki orman yangını büyüdü! Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Selçuk’un Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda bugün saat 17.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede tüm bölgeyi sararak Aydın’ın Kuşadası ilçesine kadar ulaştı. Yangında yüzlerce dönüm alan yanarken gündüz hava kararıncaya kadar havadan devam eden söndürme çalışmaları hava karardıktan sonra karadan devam ediyor.

Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.

Rüzgarın da etkisiyle Kuşadası yönüne ilerleyen yangın nedeniyle Bayraklıdede Mahallesi’nde bulunan 2 otel ve evler ile Pamucak bölgesindeki bir otel tahliye edildi. Burada konaklayanların, çevredeki diğer otellere yönlendirildiği öğrenildi.

Yerleşim yerlerine kadar yaklaşan alevleri söndürmek için, resmi kurumların yanı sıra sivil toplum örgütleri ve gönüllü vatandaşlar da müdahale ediyor. Öte yandan saatlerdir çalışmalarına sürdüren ateş savaşçılarına destek olmak için Kuşadası ve çevresinde faaliyetlerini sürdüren çeşitli inşaat firmaları iş makineleri ile söndürme çalışmalarına destek veriyor.

BAKAN YUMAKLI AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Menderes ve Selçuk’taki yangınlara müdahale sürüyor. Selçuk’ta 350, Menderes’te 150 hektar alan yangından etkilendi. Yerleşim yerleri açısından risk söz konusu değil. İzmir Menderes’teki yangın hobi bahçesinden çıktı, şüpheliler gözaltında” diye konuştu.

Exit mobile version