Konya’da barınaktaki köpeği kürekle öldüren şahsa tahliye

Konya'da bir köpeğin kürekle dövülerek öldürülmesi ile ilgili gözaltına alınan 2 sanık, tahliye edildi.

konya barinak saniklari2 habermeydan

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, kürekle köpeğe vurarak öldüren ve haklarında 6’şar yıla kadar hapis cezası istenen sağlık teknisyeni Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak 14. Asliye Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya çok sayıda avukat gelirken, yüzlerce hayvansever ise salon içinde ve dışında duruşmayı takip etti.

Dün görülen duruşmada savunma yapan Murat Bacak, köpeğin kendisine saldırdığını iddia ederek, “Olaydan önce, 2 arkadaşımızı köpek ısırdı. Kafasına vurmak istemedim. Ertesi gün köpeği gördüm, yaşıyordu. Olaydan sonra belimdeki rahatsızlık nedeniyle 3-4 gün rapor aldım. Hayvanları sevdiğim için veterinerlik lisesini seçtim. Keşke köpek beni ısırsaydı da böyle bir olay yaşanmasaydı” dedi.

Diğer sanık Sefa Ç. ise barınaktaki görevine 14 Eylül’de hayvan bakım elemanı olarak başladığını olay günü kafesteki köpekleri aşılayıp, tekrar kafeslere koyduğunu, köpeğin kafesten çıktıktan sonra Murat B’ye saldırdığını ileri sürerek, “Köpek saldırınca Murat yanındaki kürekle bir kez vurdu. Köpek sersemleyince, o sırada yakaladım. Hiç kimse tepki göstermedi. Sonra müdahale edildi. Köpeği ilaçladıktan sonra bıraktım. Pişmanım. Nasıl olduğunu ben de bilmiyorum” dedi.

İddianamede, “Can dostumuz köpeklerin olay günü parazit aşıları yapılmak üzere kafes dışına çıkarıldığı, aşılamalar yapıldığı sırada küpe numarası tespit edilemeyen can dostumuz köpeği şüpheli Sefa Çakmak’ın aparat vasıtasıyla boynundan yakaladığı, diğer şüpheli Murat Bacak’ın da elindeki kürekle defalarca vurmak suretiyle can dostumuz köpeğe işkence edip, acımasız ve zalimce muamelede bulunarak ağır yaraladıkları, bilirkişi raporu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi veterinerlerince düzenlenen tutanağa göre; zalimce işkenceye maruz bırakılan can dostumuz köpeğin olay tarihinden 1 gün sonra öldüğü tespit edilen Y1765 kulak küpeli olduğu belirlenmiştir” denildi.

Duruşma salonunda yaşanan gerginlik nedeniyle mahkeme başkanı salonu boşaltarak duruşmaya ara verdi. Mahkeme heyeti, sanıklar Murat B. ile Sefa Ç.’nin tahliyesine karar verdi. Duruşma 20 Ocak tarihine ertelendi.

 

Exit mobile version