Konya’da askeri araç, yolda duran TIR’a çarptı

Konya'da sabah saatlerinde yoğun sisin etkili olduğu yolda askeri aracın, duran tıra çarpması sonucu Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Uğur ile Piyade Er Halil Seltan şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

askeri arac tira carpti habermeydan

Kaza dün saat 10.00 sıralarında Konya- Adana yolunun 15’inci kilometresinde gerçekleşti. Yoğun sisin etkili olduğu yolda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Karapınar Atış Poligon Grup Komutanlığı’na ait, Piyade Er Mustafa Çitçi idaresindeki askeri kamyonet, yolda duran Ali T.’nin kullandığı TIR’a arkadan çarptı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık görevlisi sevk edildi.

Üzücü kazada Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Uğur ve Piyade Er Halil Seltan, olay yerinde şehit oldu. Erler Mustafa Çitçi ile Muhammed Can Öklü de yaralandı. Yaralanan askerler, ambulanslarla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, sürücü er Mustafa Çitçi’nin ilk ifadesinde “Yoğun sis vardı. Araçlar aniden durunca frene basıp, sola manevra yaptım. Bu sırada TIR’a arkadan çarptım” dediği öğrenildi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Maalesef yoğun sis nedeniyle bugün meydana gelen kazada bir askeri aracımız da kazaya karışmış durumda. İlk belirlemelere göre maalesef 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı. Yaralı askerlerimiz hastaneye intikal ettirildi. Yaralılarımızın durumu iyi. İnşallah bütün Trafik kurallarına en azami derece dikkat ederek, kazaların en aza indirilmesine yönünde hep beraber bir hassasiyet göstermemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Tekrar başımız sağ olsun. Ailelere sabr-ı cemil diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, kazayla ilgili taziye mesajı yayımladı. Mesajda, “Konya’da 04 Ocak 2023 tarihinde meydana gelen trafik kazası sonucu kahraman silah arkadaşlarımız İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Uğur ve İkmal Er Halil Seltan şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” denildi.

Exit mobile version