Kızılay Başkanı Kınık: “Arkadaşlar inisiyatifte bulunmuşlar ama ben eleştirdim”

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, katıldığı canlı yayında AHBAP'a 46 milyon TL'ye satılan 2050 çadır hakkında açıklamada bulundu. 

kerem kinik aciklama habermeydan

Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “2050 çadırın AHBAP’a satıldığından haberim yoktu, öğrenince arkadaşları eleştirdim” dedi. Kerem Kınık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Afetten önce 300 civarında çalışanımız vardı şu anda 600 civarında çalışanımız var. Biz 12 ay imalat yapıyoruz. Bu bize sürekli lazım olan milli bir kapasite. Biz kendi öz kapasitemizi kendi kendimize yetecek tutmak durumundayız. Türkiye Afet Müdahale planımız var. Burada 25 farklı hizmet kümesi var. Bu sorumlular daha öncesinde olası senaryolar çalışırlar ve bu senaryolara göre ihtiyaç duyulabilecek olan ihtiyaç kapasiteleri belirlenir. Barınma hizmet kümesinin sorumlusu AFAD’dır. Hepimizin birbirimize destek rolleri vardır. AFAD’ın kendi ülkedeki depolarında en büyük stoğu AFAD tutuyor.

Deprem olduğu gün AFAD’ın istemesine gerek yok ihtiyaç birlikte tespit edildi. Saatler içerisinde çadırlar kamyonlara yüklendi. 54 bin 70 çadırımız kendi öz kapasitemiz. Bizim Kuzey Irak’ta tuttuğumuz bazı stoklarımız da vardı. Bunları da hemen ülkeye çektik. Çadırları kullanıma verdik.”

Açıklamalarına devam eden Kınık, ”AHBAP derneğinin satın almış olduğu 2050 hikayesi şöyle, 300 kişilik personelini sürekli açık tutabilmek adına dünyaya pazarlama yapıyor. Çok farklı lokasyonlara gönderiyoruz. Arkadaşlarımızın bir pazarlama ve satış faaliyeti var. AHBAP derneği bizim satış ekibine ulaşmış. Yurt dışına ihraç için tuttuğu çadırlar arkadaşlar demişler ki bunu içeriye sevk edelim. AHBAP bunu almak istiyor biz bunu maliyetine AHBAP’a verelim bu parayla da hemen ham madde alıp üretime geçelim diye diye inisiyatifte bulunmuşlar bize sormadan. AHBAP böyle bir yardımda bulunmak istiyor bizim bunun nakliyesine destek versin AFAD’ın göstermiş olduğu lokasyonlara sevk etsinler sonra bakarız derdim ben. Arkadaşlarımızın AHBAP’a yaptığı işlemi eleştirdim” dedi.

Exit mobile version