Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan istifa

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde kan ve çadır satışı tartışmalarının merkezinde yer alırken, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere sadece iki gün kala istifa kararı aldı.

kerem kinik habermeydan

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan istifa haberi geldi.

Kahramanmaraş’taki 6 Şubat depremleri sonrasında çadır satışı tartışmalarıyla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, istifa etti. Kınık, önümüzdeki genel kurulda aday olmayacağını da açıkladı.

Kerem Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, “Türk Kızılay Genel Başkanı” unvanı yerine “Kızılay gönüllüsü” ifadesini kullanmaya başladı.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili olarak “Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez” açıklamasını yapmıştı.

Geçtiğimiz mart ayında TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda savunma yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, istifa edip etmeyeceği konusunda yöneltilen sorulara, “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay’ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur” yanıtını vermişti. Ayrıca AHBAP derneğine yapılan çadır satışına ilişkin haberinin olmadığını iddia etmişti.

Kerem Kınık, Kızılay hakkındaki tartışmaların ardından gazetecilerin istifa edip etmeyeceğine yönelik sorularına, “Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem” yanıtını vermişti.

 

Exit mobile version