Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun gizli toplantısı ile ilgili sessizliğini bozdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin önde gelen isimleriyle yaptığı gizli toplantıya Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi.

Imamoglunun gizli toplantisi ile ilgili sessizligini bozdu habermeydan

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun gizli toplantısı ile ilgili sessizliğini bozdu.

Seçimlerin ardından CHP’de değişim tartışmaları sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aralarında Özgür Özel, Tekin Bingöl, Engin Altay, Gükhan Günaydın, Bülent Tezcan, Onursal Adıgüzel gibi isimlerle zoom üzerinden gerçekleştirdiği toplantı gizlice kaydedilerek YouTube’da açılan “Değişim Gerçeği” isimli hesaptan yayımlandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konu ile ilgili sessizliğini bozdu. Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

”Sabah cep telefonuma gelen bir mesajla gördüm. Tamamını seyretmedim hala da seyretmedim. Gerek duymadım. Partiyi ilgilendiren partiyle ilgili bir konu. Sadece beni ilgilendirse baştan sona izlerdim. Partiye uzun yıllar emek veren arkadaşların yaptığı bir toplantı. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Parti içi konuları televizyonlarda konuşmayı doğru bulmam. Parti içinde bir kişi genel başkanlığa aday ise gelir başımın üstünde yeri vardır. Biz demokrasiyi içselleştirebilen bir partiyiz. Parti meclisi üyeleri genel başkanı eleştirebilirler. Sağlıklı bir eleştiri siyasetçinin en çok ihtiyaç duyduğu şey. Eleştirilerin haklı yönü de olabilir, haksız yönü de olabilir. Konuyu disiplin kuruluna sevketmeyi düşünmüyorum. Ekrem İmamoğlu Bey’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına yeniden aday olmasını isterim.

Elbette yenileneceğiz, neler yapılacağı konusunda karar alacağız. Kurultay için düğmeye basıldı. Mahallelerde delege seçimleri yapılıyor. 1 milyonu aşkın üye delegelerini seçiyor. Ben kimseye telefon açıp ‘Bana oy ver’ demem. Bunu dediğiniz zaman genel başkanlık yapamazsınız.”

“NORMAL BULMUYORUM”

“Bu toplantıyı normal buluyor musunuz?” sorusuna “Hayır” yanıtını veren Kemal Kılıçdaroğlu “Ben normal bulmam da başkası normal bulabilir” dedi.

 

 

Exit mobile version