Kemer’deki orman yangını beşinci gününde hala devam ediyor

Antalya'nın Kemer ilçesinde beşinci gününe giren orman yangını, iki ayrı noktada hala etkisini sürdürüyor. Ekipler, yangını kontrol altına almak için 10 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağıyla yoğun bir şekilde mücadele ediyor.

kemer habermeydan

Kemer’deki orman yangını beşinci gününde hala devam ediyor.

24 Temmuz saat 21.00 sıralarında İstanbul’un Kemer ilçesine bağlı Göynük Değirmendere Mahallesi’nde başlayan ve günlerdir devam eden orman yangınının kontrol altına alınması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yangının sıkıştırıldığı vadiye gece boyunca hava araçlarıyla müdahale edildi. Sabaha karşı, insansız hava aracıyla taranan 400 hektarlık alanda ısı tespit edilemedi. Ancak günün aydınlanmasıyla birlikte vadinin üst bölgesindeki zirvede 2 nokta yeniden alevlendi. Hava araçları, tespit edilen noktalara hızlı bir şekilde müdahale ediyor. Güvenlik amaçlı, bugün itibarıyla hava aracı sayısı da azaltıldı.

Saat 08.00 itibarıyla 10 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı, yangına müdahale etmek için seferber edildi. Neyse ki, yangın henüz yerleşim yerlerini tehdit etmiyor; ancak nem oranı saat 08.00 itibarıyla yüzde 70’e ulaştı, bu da çalışmaları zorlaştıran bir faktör olarak göze çarpıyor. Öte yandan, yangının başladığı günden beri hava araçları 2 bine yakın sorti gerçekleştirerek 8 bin tona yakın su taşıdı ve alevlere müdahale etti. Ekiplerin özverili çabaları devam ediyor.

Exit mobile version