Kars’ta kar esareti! Araçlar yolda mahsur kaldı

Kars'ta gün boyu aralıksız devam eden kar yağışı kentte hayatı durma noktasına getirdi.

karsta kar habermeydan

Kars’ta kar esareti yaşanıyor.

Sabah Kars’ta başlayan kar yağışı ve tipi, akşam saatlerinde buzlanmaya dönüştü. Bu durum sürücülere trafikte zor anlar yaşattı. Kars-Kağızman karayolunun 45. kilometresinde, 2 bin 200 rakımlı Paslı geçidinde Veysel Taş’ın kullandığı 25 ABG 902 plakalı TIR ile Mehmet Salman’ın kullandığı 76 T 0032 plakalı ticari taksi çarpıştı. Bölgeye 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan taksi sürücüsü ve araçtaki Medet Kızılay, Mecit Kızılay ve Makude Kızılay, ambulansla Kağızman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ne yazık ki, yapılan tüm müdahalelere rağmen Medet Kızılay (58) hayatını kaybetti. Kızılay’ın cenazesi otopsi için morga kaldırıldı ve kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kent genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası Kars-Ardahan karayolu üzerindeki Susuz ilçesine bağlı 2 bin 128 rakımlı İncilipınar köyü yakınlarında bazı TIR’lar yolda kaldı. Bu durum nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlandı. Yoğun buzlanma sebebiyle saatlerce mahsur kalan TIR sürücüleri, Karayolları 18’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kumlama ve tuzlama çalışmaları sonucunda yolculuklarına devam edebildi. Bazı TIR sürücüleri ise kayganlığı önlemek için orta refüjdeki toprağı eliyle yola sermeye çalıştı.

Yolda kalan TIR sürücüsü Abdulbaki Kılıç, “İstanbul’dan yüklediğim jeneratörleri Azerbaycan’a götürüyorum. Kar yağdı hazırlıksız yakalandık. İki saattir burada mahsur kaldık. Karayollarını bekliyoruz, bizi çıkartırsa iyi olur, çıkartmasa da buradayız, yapacak bir şey yok” dedi.

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Alem köyü yakınlarında şiddetli tipi ve rüzgar nedeniyle bir elektrik direği devrildi. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye giden ARAS EDAŞ ekipleri, karla kaplı yolda ilerleyemediği için 3 kilometre yürümek zorunda kaldı. Yaya olarak bölgeye ulaşan ekip, elektrik direğini yaklaşık bir saat içinde tamir etti. Aynı şekilde Sarıkamış ilçesine bağlı Karaurgan grubundaki köylerdeki bir arıza için hareket eden ARAS EDAŞ ekipleri de yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine Sarıkamış İlçe Özel İdare ekipleri, kepçe ile yardım etti ve ARAS EDAŞ ekiplerini kurtardı.

Karla kaplı yollarda ilerlemekte zorlanan sürücülere Karayolları 18’inci Bölge Müdürlüğü ve Özel İdare ekipleri sürekli olarak kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Polis, rüzgarın etkilediği Kars-Iğdır ve Kars-Ardahan kara yollarında denetimleri sıklaştırarak, kış lastiği olmayan ve zincirsiz ağır tonajlı araçların bu yollardan geçişine izin vermiyor.

Exit mobile version