Kabataş’ta tramvay kazası meydana geldi

İstanbul Kabataş'ta raydan çıkan tramvay, elektrik direğine çarptı. Meydana gelen kaza sonucu 4 yolcu çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

kabatas tramvay kazasi habermeydan e1671561185823

Kabataş – Bağcılar seferini yapan tramvay Karaköy istikametine giderken yan taraftaki hatta geçmek için makas attı. Fakat tramvayın hızla giderken makas atması sonucu raydan çıkarak yola girip ortada bulunan enerji direğine çarptı.

Henüz nedeni bilinmeyen kazada vagonun direğe çarpması sonucu yan camlar patladı. Parçalanan cam parçaları yolculuk yapan vatandaşların ellerini, yüzlerini ve vücutlarının çeşitli yerlerini yaraladı. Tramvay raydan çıkıp direğe çarptıktan 20 metre sonra hatla yol arasındaki korkuluk demirlerine çarparak durabildi. Kazadan sonra olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Çeşitli yerlerinden yaralanan 4 yolcu ambulanslarla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vatman ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da “T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’mızda teknik bir arıza nedeniyle seferlerimiz Bağcılar-Fındıklı istasyonları arasında yapılmaktadır.” bilgisine yer verildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise, “Politik değerlendirmeyi bir kenara bırakarak, özellikle toplu taşımalardaki bu kazaların olmaması için yoğun bir gayret göstermek gerekiyor. Kadir Bey’in döneminde bu kazaları bu şekilde duymazdık. Büyükşehir yönetiminin inanıyorum ki daha titizlikle, araçların ve rayların teknik bakımı konusunda çok geniş bir çalışma yapması gerekiyor.” diye konuştu.

Haydar Ali Yıldız, “Hepimize geçmiş olsun diyorum. Beyoğlu-Kabataş-Fındıklı Durağı’nda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bölgede ve hareket halindeydim. Hızlı bir şekilde ekiplerimizi buraya yönlendirdim. Hafif yaralılar var. 4 yaralının olduğu ifade edildi. Beyoğlu Belediyesi ekiplerimiz; tıbbi yardım, sağlık ve ambulans anlamında hemen olay yerine intikal etti. Şu anda bir can kaybı yok. İBB ekipleri de gerekli teknik çalışmayı şu anda yapıyorlar. Tabii ki üzüntü verici. Can kaybının olmaması içimizi ferahlattı. Yaralılar da hafif yaralı. Toplu taşımadaki bu kazaların olmaması için yoğun bir gayret göstermek gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

 

Exit mobile version