Japonya’daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oy verme işlemi başladı

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için yurt dışında oy verme işlemleri devam ediyor. Japonya'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yerel saat ile 09.00'dan itibaren, oy kullanmaya başladı.

oy verme islemi basladi habermeydan

Japonya’daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oy verme işlemi başladı.

Bugün itibari ile Japonya’da, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy verme işlemlerine başlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği’ne oy vermeye gelen çok sayıda vatandaş, büyükelçilik önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 6 bin civarında Türk vatandaşının yaşadığı Japonya genelinde yaklaşık 5 bin Türk seçmen bulunuyor.

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen seçimle ilgili olarak, “Üç sandığımız 3 gün boyunca sabah dokuzdan akşam dokuza kadar açık olacak. Vatandaşlarımızın huzurlu bir ortamda oy kullanabilmeleri için elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Dilerim hepimiz için hayırlı bir seçim olur” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Azerbaycan’da yaşayan Türk vatandaşları da, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandık başına gitti. Seçmenler, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği ile Nahçıvan ve Gence başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda TSİ 08.00 itibarıyla oy kullanmaya başladı. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ile eşi Leyla Bağcı oyunu kullandı.

Exit mobile version