İzmir’de inşaat vinci devrildi! 5 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Bornova ilçesindeki bir otel inşaatındaki kule vincin devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti.

izmir insaat vinci koptu habermeydan

Üzücü olay, dün saat 17.30 sıralarında İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Otel’in inşaatında meydana geldi. Yaklaşık 25 katlı bir inşaatta bulunan vincin yükseltme çalışmaları sırasında, bir kısmı henüz belirlenemeyen nedenden dolayı koptu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Vinç operatörü olay yerinde hayatını kaybederken vinç parçaları işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düştü. Olayda 5 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bornova ilçemizde bir inşaatta vinç yükseltme çalışması esnasında meydana gelen kazada maalesef 5 vatandaşımız vefat etmiştir. 2 kişi de yaralımız vardır. Şehrimize geçmiş olsun.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Bornova ilçemizdeki bir inşaatta vinç devrilmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza şifa diliyorum. Çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bir otel inşaatında vincin çökmesi nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Exit mobile version