İYİ Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz edeceklerini duyurdu.

IYI Partiden Cumhurbaskani Erdoganin adayligina itiraz1 habermeydan

İYİ Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 ve 2018 yılında olmak üzere 2 kez Cumhurbaşkanı olarak seçilmişti. 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 3. kez aday olan Erdoğan”ın adaylığına ilişkin itirazlar devam ediyor.

İYİ Parti genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunacaklarını belirtti.

Açıklamalarına devam eden Zorlu, “Anayasa’ya göre bir kimse en fazla 2 defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Anayasa yapıcı irade, bu maddeyi değiştirmemiştir ve bunun tartışmaya açık olmadığını ortaya koymuştur. Geçici madde de koymamıştır. Sorumluluğumuzun gereği olarak, önümüzdeki saatlerde partimizin Genel Sekreteri Uğur Poyraz, kapsamlı bir dilekçe ile YSK’ya başvuracak. Bu sonuca ilişkin olarak da yarışa devam edeceğiz. Yarışın galibi biz olacağız. Milletimizin kafasını karıştırabilecek, bu seçimin meşruiyet sorunu yaratmaması adına sonuçlandırılması gereken süreçlerin tamamlanması adına başvurumuzu yapıyoruz. Herkes gibi neticeyi göreceğiz ve seçim sürecini işleteceğiz” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise, YSK önünde yaptığı açıklamada, “Hepimiz biliyoruz ki Sayın Erdoğan ilk 2014 yılında, ikinci kez de 2018 yılında cumhurbaşkanı seçildi. Cumhurbaşkanlığı makamı sabit olduğuna göre, hala Cumhurbaşkanı sıfatını taşıdığına göre, bundan sonra yapılacak seçimde de 3. kez adaylığı söz konusu olacaktır. YSK elbette Anayasa’ya, kanunlara bağlı, bu bağlılığın yeminini etmiş üyelerden oluşmaktadır. Mevcut Anayasa’nın ve kanunların emrettiği şekilde geçici aday listesinde Erdoğan’ın isminin olmayacağını düşünüyorum. Bu siyasi bir tavır değildir, bu hukuki bir tavırdır.”

Exit mobile version