İYİ Parti’den CHP ile seçim iş birliğine ‘Hayır’ kararı çıktı

İYİ Parti, Genel İdare Kurulu, yerel seçim için CHP ile işbirliği teklifine hayır diyerek seçime tek başına gireceğini açıkladı.

IYI Partiden CHP ile secim is birligi habermeydan

İYİ Parti’den CHP ile seçim iş birliğine ‘Hayır’ kararı çıktı.

CHP’nin İYİ Parti’ye götürdüğü yerel seçimde iş birliği teklifi İyi Parti’nin yetkili kurullarında görüşüldü. İYİ Parti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yerel seçimde iş birliği yapma teklifini değerlendirildi. Kurul, 13 Eylül’de aldığı ‘ittifaksız yerel seçim kararını’ yeniden gözden geçirdi. Toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada, 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti’nin tek gireceği belirtildi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bunun altını çizmek istiyorum. Siyasi tarihimizde çok örneği olmayan bir demokrasi şöleline dönüşmüştür. Zira tüm yönleriyle bütün mesele irdelenmiş ve yapılan oylama neticesinde Genel İdare Kurulumuz 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır. Unutulmamalıdır ki, zafere giden yolda her yol mübağ anlayışına karşı bir duruştur ‘cesurlar hareketi’ ve hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizi karanlığa sürükleyen bu muktedir siyasetin karşısında durmaya ve fakat milli mukatdesadımıza, milletimizin üçüncü bir yola, bir alternatif çağrısına da dip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz. İYİ Parti olarak 2024 seçimlerine hür ve müstakil olarak yani Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi ‘özü başımıza’ gideceğiz ve seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkarak, iyi belediyecilik parolasıyla milletimize hizmet etme sorumluluğunu inşallah onlarla paylaşacağız. Bu kararımızın öncelikle ülkemize, milletimize ve İYİ Parti ailemize hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

Exit mobile version