İYİ Parti teklif ederse aday olurum diyen Prof. Dr. Ersan Şen’e davet

Hukuk profesörü Ersan Şen, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti’nin kendisine teklif etmesi durumunda Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini açıkladı

aday olurum diyen Prof Dr Ersan sen davet habermeydan

İYİ Parti teklif ederse aday olurum diyen Prof. Dr. Ersan Şen’e davet Akşener’den geldi. Katıldığı bir canlı yayın programında konuşan hukuk profesörü Ersan Şen, İYİ Parti’den talep gelmesi durumunda aday olabileceğini, görevden kaçmayacağını söyledi. Ersan Şen, “İYİ Parti teklif ederse aday olur musunuz?” sorusuna, “Canımız feda, kanımız feda. Tereddütsüz… Karşılık varsa, yüce millet istiyorsa, karşılıksız bırakmayız. Millet çoban ateşini yakarsa uzak durmayız” cevabını verdi. Bunun üzerine, İYİ Parti lideri Akşener’in kendisini aradığını dile getiren Şen, hafta içinde bir görüşme yapabileceklerini belirtti.

Açıklamalarını sürdüren Şen, ”Program arasında sayın Buğra Kavuncu aradı, ‘Sayın Genel Başkan Akşener sizinle görüşmek istiyor’ dedi. Görüştüm, kendisi dedi ki ‘ciddi misiniz’, ben de ‘ciddiyim’ deyince, ‘gelin görüşelim’ dedi. Ben gayet ciddiyim. Oturur konuşuruz. Değişime ihtiyaç var, elimi taşın altına koyuyorum. Herkese eşit mesafedeyim, kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da görüşmeyi doğruladı. Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Ersan Şen’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğünü ve Akşener ile Şen’in istişare amacıyla bir araya geleceğini duyurdu.

Zorlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bir TV yayını sırasında Sn. Ersan Şen’in partimiz hakkında ortaya koyduğu kıymetli değerlendirmeler sebebiyle Genel Başkanımız kendisini arayarak teşekkür etmiş ve istişare amacıyla görüşmeye davet etmiştir”

Exit mobile version