İstanbul’da tarihi uyuşturucu operasyonunda şok detaylar ortaya çıktı

İstanbul'da polis ekiplerinin 4 ay süren takiplerinin ardından gerçekleştirilen operasyonda, 3 milyon 815 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Yeni ayrıntılar, operasyonun kapsamını ve etkisini gözler önüne serdi.

uyusturucu operasyonu habermeydan

İstanbul’da tarihi uyuşturucu operasyonunda şok detaylar ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı bir çalışma ile uyuşturucu ticaretine dair ülke genelinde faaliyet gösteren bir suç ağını çökertti. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturmada, Zeytinburnu’ndaki bir imalathanede üretilen sentetik ecza haplarının başka illere dağıtılacağı tespit edildi. Yaklaşık dört ay süren takibin ardından, İstanbul Narkotik Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda Türkiye rekoru kırılarak 3 milyon 815 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

4 Mayıs ve 14 Eylül tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Nişantaşı’ndaki ünlü eğlence mekanlarından birinin sahibi M.Ş.D.’nin de olduğu öğrenildi. M.Ş.D.’nin, uyuşturucu çetesinin ve imalathanelerinin lideri olduğu belirtildi.

Operasyonlar sırasında, nakliye aracıyla 750 bin sentetik ecza hapı ele geçirildi ve çeteye ait imalathanelere baskın düzenlendi. Geri dönüşüm merkezi olarak faaliyet gösteren bir işyerinde uyuşturucu üretildiği, özel harekat timlerinin katıldığı eş zamanlı baskınlarda 19 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Aramalarda, yurtdışından parça parça getirilerek monte edilen 14 hap basma ve paketleme makinesi, çeşitli sarf malzemeleri, 3 milyon 815 bin sentetik ecza, 12 milyon 200 bin basıma hazır hap kapsülü, bir ruhsatsız tabanca ve mermileri ile bir kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan M.Ş.D. ve diğer 18 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nde sorgulanmak üzere getirildi. Gözaltındaki şüpheliler hakkında tahkikat devam ediyor. Daha önce, 4 Mayıs 2024 tarihinde de aynı çeteye yönelik bir operasyon düzenlenmiş ve 365 bin sentetik ecza hapı ele geçirilmişti. 2017 yılında da benzer bir operasyonla M.Ş.D. gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Exit mobile version