İstanbul’da şiddetli yağış alarmı! AFAD’dan ve AKOM’dan peş peşe uyarı

Bugün yurdun büyük bir kısmı fırtına ve sağanak etkisinde olacak. Yağışların ilerleyen saatlerde fırtınayla birlikte şiddetini arttırması ve yarın akşama kadar devam etmesi bekleniyor.

siddetli yagis alarmi habermeydan

İstanbul’da şiddetli yağış alarmı! AFAD’dan ve AKOM’dan peş peşe uyarı.

Meteoroloji’den alınan son bilgilere göre bugün yurdun büyük bölümünde sağanak ve fırtına bekleniyor. Batı Anadolu, Batı Karadeniz ile Ege’nin iç kesiminde yüksek kesimlerde kar yağının olacağı bildirildi. Marmara ve Ege’de sağanakla birlikte fırtınanın hızının bugün 75 km/sa, yarın ise 110 km/sa hızla, tam fırtına biçiminde eseceği açıklandı. Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Iğdır ve Van çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VALİLİK DE UYARDI

İstanbul Valiliği, kentte yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak beklendiğini bildirdi.

Valiliğin, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, yapılan son değerlendirmelerde yarın sabah, ilk saatlerden itibaren bölgemizde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

AFAD’DAN UYARI

AFAD’dan yapılan uyarıda “Meteoroloji’den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 29 ilimiz için Turuncu, 26 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.18 Kasım Cumartesi günü; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova. Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye. Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

AKOM’DAN UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul’a hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version