İstanbul’da pos cihazı kullanılarak 2 milyon liralık vurgun!

İstanbul'da bir kişi, ATM'den kredi kartıyla para çekmeye çalışırken, yardım teklifiyle yaklaşan iki şüphelinin pos cihazlarını kullanarak 2 milyon lira çekildi. Şüpheliler, bu olayla ilgili olarak yakalandı.

pos cihaziyla vurgun habermeydan

İstanbul’da pos cihazı kullanılarak 2 milyon liralık vurgun yapıldı.

İki gün önce Fatih, Çemberlitaş’ta yaşanan olayda, 42 yaşındaki Mauritius vatandaşı Mohammed A.F.B., ATM’den para çekmek istedi.

Kart işlemlerini bilmeyen Mohammed A.F.B.’ye yardım etmek istediklerini söyleyen iki kişi yaklaştı. Mağdur Mohammed A.F.B.’nin kredi kartını alan şüphelilerden biri, yardım ediyor gibi davranarak kartı aldı. Bir süre sonra kartını geri alan Mohammed A.F.B., işlem yapmasının ardından hesabında 2 milyon liralık alışveriş yapıldığını fark etti. Şok olan Mohammed A.F.B. polise başvurdu.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Fethi B. (34) ve Hamit G. (40) adlı şüpheliler, daha önce 17 kez polise bildirilen kişiler olarak belirlendi ve gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 3 adet POS makinesi, mağdurun kredi kartından yapılan işlemlerin belgeleri ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Soruşturma, şüphelilerin yardım bahanesiyle mağdurun kartını değiştirip hızlıca üç ayrı POS cihazından para çektiklerini ortaya çıkardı. İşlerini bitirdikten sonra mağdurun kartını tekrar değiştirip uzaklaştıkları belirlendi. Şüphelilerin hesaplarında bulunan 1 milyon 900 bin lira polis tarafından ele geçirildi.

Fethi B. tutuklandı, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve polis işlemlerini tamamladı.

 

 

 

Exit mobile version