İstanbul’da DEAŞ operasyonu! Sözde “bombacı” terörist yakalandı

Terör örgütü DEAŞ'ın bomba yapımı eğitimi verdiği ve bombalı saldırılarında yer aldığı belirlenen terörist İstanbul'da yakalandı.

DEAS1 habermeydan

İstanbul’da DEAŞ operasyonu! Sözde “bombacı” terörist yakalandı.

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik kritik bir operasyon gerçekleştirildi. Küresel terör örgütü DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgütün sözde “Ninova Bölgesi”nde bombacı olarak görev yapan terörist İstanbul’da yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri, DEAŞ ile bağlantılı unsurların varlığına dair aldıkları istihbarat sonrasında şüphelileri sıkı bir şekilde izlemeye aldı. Gerçekleştirilen teknik ve fiziki takip sonrasında, DEAŞ saflarında 2016 yılında Irak’ın Musul bölgesinde patlayıcı madde üretimi gerçekleştirdiği belirlenen O.M. adlı terörist, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınan O.M., TEM ekipleri tarafından detaylı bir sorguya tabi tutuldu. Sorgunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı, mahkeme tarafından tutuklandı. Bu operasyon, DEAŞ’a karşı yürütülen mücadelede önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version