İstanbul’da barajlardaki doluluk oranı attı!

İstanbul'da yaşanan sağanak yağışlar, barajlardaki su doluluk oranlarını artırdı. Geçen hafta 'lara kadar düşen doluluk oranı şu an .63'e yükseldi.

baraj doluluk orani habermeydan

İstanbul’da barajlardaki doluluk oranı attı.

İstanbul’daki barajlardaki su seviyeleri, son yağmurların etkisiyle %22.63’e yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre, şehir Marmara Bölgesi ve Türkiye’nin genelinde yaşanan yoğun yağışlardan etkilendi.

Bu yağışlar, son yılların en kurak dönemlerinden birini geçiren İstanbul’un barajlarına önemli ölçüde su kazandırdı. Açıklamada belirtildiğine göre, su sağlayan barajlar %16’lara kadar düşen seviyelerden %22.63 doluluk oranına yükseldi.

Ayrıntılar da verildi: Ömerli Barajı %44.75, Elmalı Barajı %43.25, Darlık Barajı %36.25, Alibey Barajı %23.85, Istrancalar Barajı %21.31, Terkos Barajı %11.41, Büyükçekmece Barajı %7.40, Sazlıdere Barajı %7.31, Kazandere Barajı %5.87 ve Pabuçdere Barajı %2.85 doluluk seviyelerine ulaşmış durumda.

Meteorolojik veriler, yağışlı dönemin devam edeceğini gösteriyor. Bu süreçte, suyun verimli kullanımı önemli bir husus olarak vurgulanıyor. İstanbul halkının su tüketiminde dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor.

Exit mobile version