İstanbul Mali Şube’den Unutulmaz Bir Operasyon: 52 Kişi Gözaltına Alındı!

İlaç ve tıbbi cihaz dolandırıcılığı çetesine operasyon düzenleyen İstanbul Mali Şube; 52 kişiyi gözaltına aldı.

mali sube 1

İstanbul Mali Şube’nin araştırmaları sonucunda ele geçirilen belgelerde, SGK hastanelerini dolandıran bir çeteye ulaşıldı. İlaç ve sağlık malzemelerini hastanelere fahiş fiyatlardan satan dolandırıcılar; İstanbul’la birlikte toplam 10 ilde yapılan operasyonlar sonucunda yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, sağlık alanında nitelikli dolandırıcılık suçuyla ilgili çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda örgütlü olarak 71 suç eylemi gerçekleştirildiğini belirleyen ekipler; devlet hastanesi çalışanı örgüt üyelerinin, SGK Başkanlığına fatura edilen fahiş fiyatlı ilaçlar ve sağlık alanında kullanılan çeşitli malzemeler bulunduğunu tespit etti. Devlet hastanesi çalışanlarının bu ürünleri kendi zilyedine geçirmek suretiyle kamuyu dolandırdıkları bilgisine de, araştırmaların sonucunda ulaşıldı.

Ekipler, şüphelilerin ülke genelindeki devlet hastanelerinden kaçırdıkları çok sayıda malzemeyi suç örgütüne kazandırdığını ve  yabancı uyruklu kişilere sattıklarını belgeledi. Bu sayede yüksek miktarda kamu zararı oluşturarak haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıkarılan dolandırıcılar, yapılan operasyon sonucunda gözaltına alındı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 sağlık çalışanının aralarında bulunduğu 56 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Mali Şube’nin yaptığı operasyonda, yakalanma kararı bulunan 56 kişiden 52’sine ulaşıldı. Bu kişilerin nöbetçi mahkeme sürecinin ardından tutuklanması bekleniyor.

52 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında; 17’si İstanbul’da olmak üzere, toplam 28 şüpheli sağlık kuruluşunda denetim yapıldı. Mali Şube ekipleri, operasyon yapılan alanlarda çok sayıda yasa dışı ilaç ve tıbbi malzeme de ele geçirdi.

Exit mobile version