İstanbul için kar yağışı uyarısı

İstanbul'un bazı bölgelerinde hafta sonu soğuk hava nedeniyle yağış karla karışık ya da kar şeklinde görüldü. Son Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre, önümüzdeki günlerde İstanbul'da kar yağışı bekleniyor.

istanbul kar habermeydan

İstanbul için kar yağışı uyarısı yapıldı.

Hafta sonu İstanbul’un belirli bölgelerinde aniden başlayan kar yağışı, 2016 yılından bu yana kasım ayında ilk kez yaşanan bir meteorolojik olay olarak kayıtlara geçti. Bu olay, İstanbul’un ikliminde nadir görülen bir durum olup, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) tahmin raporlarına göre, benzer hava koşullarıyla yeniden kar yağışı bekleniyor.

Çarşamba gününden itibaren, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstüne çıkması öngörülse de, bu yükselişin ardından İstanbul’un bir kez daha karla karşılaşması bekleniyor. MGM’nin paylaştığı haritaya göre, pazar günü İstanbul’da kar yağışı bekleniyor.

Pazar günü için hazırlanan haritada, ülkenin birçok bölgesinde olduğu gibi İstanbul için de kar simgesi yer alıyor. Bu simge, şehrin geniş bölgelerinde kar yağışının beklendiğini gösteriyor. İstanbul’da yaşayanlar ve şehri ziyaret edecek olanlar için, önümüzdeki günlerde hava durumuyla ilgili dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

Bu durum, İstanbul’da mevsimin erken dönemlerinde kar yağışının etkilerini hissetmek için bir fırsat olarak görülüyor. Özellikle şehrin manzarası ve atmosferi, kar yağışıyla bambaşka bir güzellik kazanırken, vatandaşlar da bu doğa olayının keyfini çıkarmak için hazırlıklarını yapıyorlar.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına, batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.” ifadelerine yer verildi.

 

 

Exit mobile version