İstanbul Havalimanı Metrosu 22 Ocak’ta Açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; İstanbul Havalimanı ile Kağıthane arasındaki metro hattının 22 Ocak'ta açılacağını söyledi.

istanbul airport

29 Ekim 2018’de faaliyete geçen İstanbul Havalimanı, açıldığı ilk günden bu yana çok tartışılan konular arasında yer aldı. İstanbul halkının, alana ulaşımında zorlanması sebebiyle tercih etme sıklığının düşük olduğu görülmekte. Toplu ulaşım ağı içerisine bugüne dek yalnızca havalimanı araçlarıyla dahil olan İstanbul Havalimanı; bu ay itibarıyla ilk metro hattına kavuşuyor. Havalimanının yapımından önce projelendirilen metro planı, 2023 yılının ilk ayı dolmadan kullanıma açılmış olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Twitter hesabında paylaştığı bilgiler; İstanbul Havalimanı Metrosu’nun akıbetinin ne yönde ilerleyeceğini açıkladı. 22 Ocak 2023 tarihinde İstanbul Havalimanı – Kağıthane arasındaki seferlerin başlayacağını duyuran Bakan Karaismailoğlu; Nisan ayı içerisinde de hattın Gayrettepe’ye uzanan bölümünün hizmete gireceğini belirtti. Önümüzdeki haftanın Pazar gününe denk gelen 22 Ocak’ta açılışın yapılacağını teyit eden Ulaştırma Bakanı; açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı bilgisini de kamuoyuyla paylaştı.

2020 yılından bu yana açılacağı söylentileriyle beklenen İstanbul Havalimanı Metrosu; Bakan Karaismailoğlu’nun verdiği birkaç tarih içerisinde açılamamıştı. Hat üzerindeki tadilat ve inşa çalışmalarının tamamlanmamasını sebep gösteren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Nisan 2021 ve Nisan 2022’de başarılamayan tamamlanma sürecinin, Ocak 2023 itibarıyla nihayete erdiğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu’nun yaptığı incelemeler sonrasında açıklanan açılış tarihi; İstanbul halkının ulaşım rotasında önemli bir hattın ekleneceği müjdesi olarak yorumlandı.

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul İçin Çalışıyoruz!

İstanbul Havalimanı Metrosu’nun tamamlanmasıyla birlikte önemli bir dönemeci döndüklerini açıklayan Adil Karaismailoğlu; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde birçok hizmetin İstanbul’da yaşayan vatandaşların hayatına olumlu yansıyacağını söyledi. Dünya’nın en teknolojik ve modern raylı sistemlerine imza attıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu; bakanlık bünyesinde yapılan hatların büyük bir kısmında son aşamaya yaklaştıklarının da bilgisini verdi.

Bakan Karaismailoğlu’nun çalışmalarının son aşamaya geldiğini söylediği hatlar arasında; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme – Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Altunizade – Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleri bulunuyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte, İstanbul’daki metro hattı uzunluğunun 380,2 kilometreye yükselmesi bekleniyor.

22 Ocak 2023 tarihi itibarıyla kullanıma açılacak İstanbul Havalimanı – Kağıthane Metrosu; İstanbul’un kuzey ve orta kısımlarını kapsayan bir hat olarak öne çıkıyor. İstanbul’un kuzey bölümüne yapılan İstanbul Havalimanı’nda üç durağı bulunan hat; Kargo Terminali, İstanbul Havalimanı ve Terminal-2 duraklarını kapsıyor. Sonraki duraklarda ise; şehrin birçok noktasına ilk defa raylı ulaşım imkanı sağlanıyor. İhsaniye, Göktürk, Kemerburgaz, Hasdal duraklarında ilk defa raylı ulaşım tecrübe edilecek. Kağıthane durağında ise, M7 Metrosu’na aktarma yapılabilecek. Birkaç ay sonra tamamlanması beklenen Gayrettepe durağının eklenmesiyle birlikte, M1 ve Metrobüs hatlarına da aktarma imkanı doğacak.

Exit mobile version