İstanbul Esenyurt ve İzmir Konak’ta bulunan ‘şok evleri’ne operasyon yapıldı

İstanbul Esenyurt ve İzmir Konak ilçelerinde bulunan toplam 112 eve yapılan operasyonlarda 192 düzensiz göçmen yakalandı.

Gocmen Habermeydan

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmenlerin sınır illerine sevk edilmeden önce kaldıkları, adına “şok evleri” denen evler ile, bu evlerde göçmenlerin ikamet etmelerini sağlayan kişilere yönelik çalışma yaptı. Bu kapsamda, İstanbul Esenyurt’ta belirlenen bir sitede 105 eve eş zamanlı yapılan operasyonda, 101 düzensiz göçmen yakalandı.

Operasyon kapsamında çalışmalarını sürdüren polis, düzensiz göçmenlerin barınma ihtiyaçlarını sağlayan Ş.K, R.K, F.E, F.T, M.G, M.İ. ve T.E.D adlı kişileri gözaltına aldı. Haklarında adli işlem yapılan şüphelilere ayrıca 259 bin 974 lira idari para cezası kesildi.

Gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesi için çalışmalar sürüyor.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından düzensiz göçmenlerin geçici süreyle barındıkları İzmir’in Konak ilçesinde bulunan 7 ayrı “şok evine” operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, 91 yabancı uyruklu göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yanlarında da 44 can yeleği ele geçirildi.

Organizatör oldukları anlaşılan 5 şüpheli de gözaltına alındı. Bu kişilere toplam 277 bin 110 lira idari para cezası kesildi. Yabancı uyruklular, işlemlerin ardından Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Exit mobile version