İskenderun Limanı’nda çökmeler var!

Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, deprem sonrası İskenderun Limanı’nda yer yer çökmeler oldu. Ayrıca birçok konteynerin yer aldığı limanda deprem sonrası yangın çıktı.

IskenderunLimani1 Habermeydan

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem nedeniyle İskenderun Limanı’nda rıhtımda yer yer çökmeler olduğunun tespit edildiğini, diğer limanlarda olumsuz bir durum yaşanmadığı, İskenderun Limanı hariç diğer limanlarda operasyonların devam ettiği kaydedildi. Ayrıca iskenderun liman sahasında bulunan konteynerler devrildi. Konteynerlerde daha sonra henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine yangının söndürülmesi için bölgeye ekiplerin yönlendirildiği öğrenildi. Yangın dron ile görüntülendi. 

Limak Şirketler Grubu‘ndan yapılan açıklamada, grup şirketlerinden Limakport İskenderun rıhtımındaki çökmelere ilişkin bilgi verilerek, şunlar kaydedildi:

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen deprem sebebiyle Grup şirketlerimizden Limakport İskenderun rıhtımında kısmi hasar meydana gelmiş olup, konteynerların bir kısmı zarar görmüştür. Herhangi bir can kaybı söz konusu değildir. Tesisimizde hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ederken gerekli önlemler ivedilikle alınmaktadır. Limak Şirketler Grubu olarak bölgedeki tüm çalışma arkadaşlarımız ve yakınlarıyla iletişim halindeyiz. Ayrıca tüm imkanlarımız ile bu büyük felaketten zarar gören halkımızın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli destek ve yardımın sağlanması için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile irtibat halindeyiz. Ülkemize geçmiş olsun.”

 

Exit mobile version