İran’da meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem Van’da da hissedildi

İran’ın Türkiye sınırına yakın Hoy şehrinde 5,7 büyüklüğünde gerçekleşti. Deprem Van şehir merkezi ile ilçelerde de hissedildi.

iran deprem habermeydan

AFAD ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın merkez üssünü İran’ın Hoy şehri olarak açıkladığı deprem, saat 13.08 sularında meydana geldi. Van’ın sınır ilçesi Başkale’ye 44.85 kilometre olan deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem, Van şehir merkezi ve ilçelerde de hissedildi. Sarsıntı, şehirde kısa süreli paniğe sebep oldu.

Ekipler, depremin İran sırını yakın bölgelerde hasara sebep olup olmadığının tespit edilmesi için çalışma başlattı. Şimdiye dek bölgede herhangi bir olumsuz duruma rastlanmazken, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

İran’ın Türkiye sınırına yakın Hoy şehrinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depreme dair Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca (AFAD) Twitter’dan açıklama yapıldı.

‘Geçmiş olsun’ başlığı ile yapılan paylaşımda, “Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Van’ın Başkale ilçesinde hissedilen 5,7 büyüklüğündeki Deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

 

Exit mobile version