İmamoğlu Büyükada Resorts SPA BELTUR açılışını gerçekleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada'da bulunan otelin açılışında açıklamalarda bulundu.

Buyukada Resorts SPA BELTUR habermeydan

İmamoğlu Büyükada Resorts SPA BELTUR açılışını gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Orman Bakanlığı tarafından satışa çıkarılan Adalar’daki tesisi satın alıp, İstanbulluların ve turistlerin kullanımına açtı. Büyükada’da ‘Otel Büyükada Resorts&SPA BELTUR’ adıyla hizmete alınan tesisin açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”Bu şehir, büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamıştır. Bu değişim ve dönüşümle artık İstanbulluların geçmişte gördükleriyle alakası olmayan, çok daha iyisini, çok daha güzelini, çok daha güçlüsünü talep eder durumda olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda İstanbul bu seviyeye kavuştuğu için, biz de mutluyuz” dedi.

Açılışta İmamoğlu’na eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte CHP İstanbul milletvekili Ali Gökçek ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de eşlik etti.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

”İBB olarak, ‘Buranın mutlaka sahibi olmalıyız’ dedik”

”Kartal Belediyesi üzerinden devir alarak burayı insanlarımıza daha güçlü bir şekilde kazandırmakla alakalı bazı yazışmalarımız olmuştu. Ama ne yazık ki o yazışmalarımız devredilmesi konusunda karşılık bulmadı. Sonra Orman Bakanlığı burayı Kartal’dan geri alıp ihaleye çıkmıştı. Arkadaşlarıma şunu söyledim, ‘Bir kamu malı burası, yine bir kamuya ait olması, daha kamu odaklı bir hizmetin, gerektiğinde sosyal projelerin, sosyal birtakım çalışmaların merkezi olmak zorunda’ dedim. Bu kadar dünya güzeli bir coğrafyanın, içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait doğru dürüst bir noktanın olmaması da gerçekten üzücüydü. O bakımdan İBB olarak, ‘Buranın mutlaka sahibi olmalıyız’ dedik.”

”Kazandığımız parayla da yine burada sosyal projeler geliştirmek istiyoruz”

”Bizzat toplantılara da katıldık. En kaliteli bir konaklama tesisinde ne varsa, burada her birisinin olması gerektiğini talep ettim arkadaşlarımdan. Ve hiçbir fiziksel sorun yaşamayacakları kimlikli, aynı odalarından restoranına, kafeteryasından plajına kadar İstanbul’un en güzel noktalarından biri olmasını söyledim. Bakın bu titizliğimiz nereden geliyor? Türkiye’de kamu binalarına bir bakış vardır. Kamu binaları toplumun gözünü mutlu etmez, ruhunu mutlu etmez. Biraz kabadır, biraz büyüktür. Hep öyle bir algı vardır. Halbuki toplum kamu binalarına bakınca örnek almalı. Yani kendisine onu ışık tutmalı. Yani kamu yapılarının titizliği, becerisi, işletme kabiliyeti bazı noktalarda özel sektöre, topluma örnek teşkil etmeli. O bakımdan burada hiçbir şeyden kaçınmadık. Çünkü biz, burada iyi bir hizmet vermek istiyoruz. Evet, mümkünse bir miktar para kazanmak istiyoruz ama kazandığımız parayla da yine burada sosyal projeler geliştirmek istiyoruz.”

”Bu şehir, büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamıştır”

”İstanbul, güzel etkinlik alanlarıyla, meydanlarıyla, ormanlarıyla, parklarıyla, kültür hizmetleriyle, konserleriyle, sanat alanlarıyla, tarihi eserlerine, mirasına sahip çıkarak, güçlü yolculuğuna devam edecek. Bu şehir, büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamıştır. Bu değişim ve dönüşümle artık İstanbulluların geçmişte gördükleriyle alakası olmayan, çok daha iyisini, çok daha güzelini, çok daha güçlüsünü talep eder durumda olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda İstanbul bu seviyeye kavuştuğu için, biz de mutluyuz. İstanbullunun mutluluğunu, yaptığımız araştırmalarda ve incelemelerde görmek de bizi ziyadesiyle onurlandırıyor. Ve açıkçası bundan sonra ortaya koyacağımız becerilerimizin ve başarılarımızın da motivasyon kaynağı oluyor. Güzel bir konaklama, güzel bir hafta sonu, güzel bir hafta içi akşamı burada kalmayı tercih etmenizi dileriz. İstanbulluları davet ediyoruz. Turistleri davet ediyoruz. Turizm acentelerinin, ‘Adalar’ın tadına varılmalı’ dendiğinde ilk adreslerinden birisi olacağına da yürekten inanıyorum.”

 

Exit mobile version