İGSAŞ’dan İskenderun’a 213 Konteynerlik Yaşam Kent

Yasam Kent habermeydan

İGSAŞ’dan İskenderun’a 213 Konteynerlik Yaşam Kent.

İGSAŞ’ın Türkiye’yi derinden yaralayan 6 Şubat depreminde İskenderun’da evleri yıkılan ve çadırlara yerleştirilen afetzedelerin barınması amacıyla kurduğu İGSAŞ Yaşam Kenti törenle açıldı.

İGSAŞ’ın sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurduğu ve 213 ailenin barınacağı konteyner kentin açılış törenine, İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, afet bölgesinde geçici görevlendirme ile bulunan Koordinatör Kaymakamlar Ceyhun Denli, Şafak Karaca, Miyase Demirkoparan ve İGSAŞ yöneticileri katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Türk tarım ve sanayi sektörünün güçlü oyuncusu İGSAŞ’ın Genel Müdürü İlkay Ünal, “Aramızdan ayrılan insanları geri getirmemiz mümkün değil ama acılarımızı ve kayıplarımızı dayanışmayla hafifletebileceğimize inanıyorum. Deprem bölgesinin yeniden kalkınması için Hatay’a bir gübre fabrikası kurma kararı aldık. Çünkü en önemli konunun istihdam ve yeni iş imkanları olduğunu biliyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz” dedi.

Exit mobile version