İçişleri Bakanlığı’ndan Turgut Altınok soruşturması

İçişleri Bakanlığı'nın, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok hakkında soruşturma başlattığı iddia ediliyor.

turgut altinok habermeydan

İçişleri Bakanlığı’ndan Turgut Altınok soruşturması…

CHP’li Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın tespitleri üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok hakkında soruşturma başlattı.

İddiaya göre, İçişleri Bakanlığı müfettişleri Altınok’un adaylık sürecinde araçlarının yakıtlarını Keçiören Belediyesi’nden karşıladığını, ayrıca büyük miktarlarda medya tanıtım harcaması yaptığını tespit etti. AKP’nin seçim araçları için yapılan akaryakıt harcamasının mali değerinin yaklaşık 6 milyon lira olduğu belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı müfettişi, belediyede soruşturma başlatarak Temizlik ve Ulaştırma Müdürü S.K.’yı açığa aldı.

Ayrıca iddialara göre, Altınok’un ilçe belediyesi olmasına rağmen TV ve radyo kanalı kurduğu ve bu kurumlara 3,5 yıl içinde 4,5 milyon lira alt yapı harcaması yaptığı, personelin maaşlarının da belediye bütçesinden karşılandığı ileri sürüldü. Altınok’un ayrıca matbaa işleri ve ilçedeki büyük ilan panolarına yönelik yüklü harcamalar yaptığı iddia edildi.

Exit mobile version