İçişleri Bakanlığı’ndan İBB’deki müfettiş değişikliğiyle ilgili açıklama

Bakanlık, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni teftiş eden müfettişlerin neden değiştirildiğine” ilişkin beklenen açıklamayı yaptı. Açıklamada, başmüfettişin sağlık sorunları nedeniyle "görevden affını talep ettiği" bildirildi.

icisleri bakanligi aciklama habermeydan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başlatılan soruşturmadaki heyet başkanının sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ‘görevden affını’ istemesi üzerine İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Terörle mücadele bağlamında Bakanlığımıza yapılan ihbarlar üzerine Mülkiye Teftiş Kurulu’nun, görev alanındaki kurum ve kuruluşlarda inceleme, teftiş ve soruşturma yürütmesi izahtan varestedir. Mülkiye Teftiş Kurulu görevleri kapsamında, FETÖ, PKK/KCK ve tüm terör örgütleriyle ilgili yüzlerce soruşturma dosyasını, sorumluluk duygusuyla alnının akıyla tamamlamıştır. Mülkiye Teftiş Kurulu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yürüttüğü teftiş ve soruşturmalar ile ilgili defalarca açıklama yapılmasına rağmen mesnetsiz olarak kamuoyunu yanıltmaya yönelik yazılar yazılmaya ve paylaşımlar yapılmaya devam edilmektedir. Bu defa, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde özel teftiş yürütmekle görevli bir müfettişin, görevden affını istemesinin” polemik konusu yapılmaya çalışıldığı görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

İstifa talebini doğrulayan İçişleri Bakanlığı, başmüfettişin 11 Mart’ta istifa dilekçesi verdiğini ve ilgili talepte sağlık nedenlerini gösterdiğini öne sürerek “Kendisinin ve eşinin sağlık sorunları bulunması ve tedavi süreci’ gerekçesiyle teftiş görevinden affını talep etmiştir” açıklamasını yaptı.

Bakanlık, istifasını sunan müfettişin İzmir Çalışma Grubu’nda olduğunu ve tedavisinin İzmir’de devam etmesinin gözetildiğini belirtti. Bunun başka soruşturmalarda da yapıldığını kaydederek, “Kurulumuzun olağan çalışma usulleri içerisinde yapılan rutin bir uygulamanın farklı yönlere çekilmesi ve farklı anlamlar yüklenmesi asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version