İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan sel bölgesinden konuştu

Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sel bölgesinde konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son duruma ilişkin bilgileri aktardı.

Ali Yerlikayadan sel bolgesinden konustu habermeydan

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan sel bölgesinden konuştu.

Şiddetli yağışın etkili olduğu Karadeniz Bölgesi’ni sel vurdu. Sağanak yağış nedeniyle birçok ilde dereler taştı, heyelanlar meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Karadeniz’de sel bölgesinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, “Allah tüm afetlerden vatandaşlarımızı yurdumuzu korusun. İlk andan itibaren etkilenen bölgelere geldik. Ekipler tüm ihbarlara koştular. Can kaybımız yok. 137 vatandaşımızı kurtardık. Batı ve Orta Karadeniz’de risk bitti. Ama Doğu Karadeniz’de risk var. Gece 24’e kadar risk sürüyor. Dikkatli olalım. O bölgedeki şehirlerimiz için önlem aldık. AFAD gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Onlar bizim kahramanımız.

Lütfen vatandaşlarımız Meteorolojik uyarılara dikkatli olsun. Bu gece 24’e kadar kuvvetli bekleniyor. Doğu Karadeniz’e doğru sistem gidiyor. Valimizi, belediyemizi uyardık. Hazırlıkları yaptık. Vatandaşlarımız kendi önlemlerini de almalı” diye konuştu.

Öte yandan, AFAD’dan da Karadeniz için yeni uyarı geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere ver verildi:

Meteoroloji’den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 10 Temmuz Pazartesi günü; Batı Karadeniz bölgesinde görülen aşırı yağışlar bölgenin büyük bölümünde etkisini kaybetmiştir. Yağışların, yüksek kesimlerde hafif ve orta kuvvette devam edeceği; Kastamonu’nun kuzeyi ile Sinop çevrelerinde bu akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli geçişler olacağı tahmin edilmektedir. Orta Karadeniz bölgesinde (Sinop, Samsun ve Ordu) görülen şiddetli yağışların bugün öğleden sonra saat 16.00’dan itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Doğu Karadeniz bölgesinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) görülen kuvvetli yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren gece yarısına kadar tekrar kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Yağışların, gece yarısından itibaren etkisini kaybederek Salı günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.

 

Exit mobile version